Potatis- och grönsakspanna

Med potatis och spänstiga grönsaker trollar du fram en färgglad och aptitlig huvudrätt. Lite knaperstekt fläsk ger extra smak och piff.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

5 - 6 stora potatisar av fast sort
1 stor morot
150 g magert rökt fläsk
2 rödlökar
1 grön paprika
200 g gröna bönor
3 msk olja
½ tsk salt
1 krm vitpeppar
2 msk hackad persilja

Gör så här

Skala, skölj och skiva potatis och morot i ½ cm tjocka skivor. Skär bort svål och brosk på fläsket och tärna det fint. Skala och skär löken i tunna ringar.

Skölj och skär paprikan i halvor, ta bort kärnor och sidväggar och skär dem i 1 cm tjocka strimlor. Ansa, skölj och skär bönorna i centimetertjocka, sneda bitar.

Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs fläsktärningar och lök genomskinliga på medelvärme. Tillsätt potatis och grönsaker och låt dem steka med ca 1 minut under omrörning. Sänk värmen, lägg på lock och låt alltsammans eftersteka ca 20 minuter eller tills potatis och grönsaker känns mjuka. Rör om då och då.

Lyft av locket och sätt på högsta värmen. Fräs blandningen knaprig under omrörning, ca 3-4 minuter. Krydda, strö över persilja och lägg upp på tallrikar. Servera genast ned en krispig sallad.
Visningar:
790
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Grönsakspanna recept
Kyckling- och g..
av Queenie
över 2 månader
Indisk grönsaks
av Fin
över 2 månader
Bondmorans grön..
över 2 månader
Asiatisk grönsa
av Queenie
över 2 månader
Laxsallad med r
över 2 månader
Ostgratinerad g
av Fin
över 2 månader