Potatis- och skinkpanna

Detta är ett fiffigt sätt att använda överbliven potatis på. Kombinera den med skinka, ost och broccoli för en smakrik ensamrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

150 g kokt eller rökt skinka
2 potatisar , t . ex . King Edward
½ tsk flytande margarin till stekgrytan
25 g salladslök
2½ dl små broccolibuketter
100 g lagrad ost
75 g kesella
1/4 dl mjölk
½ dl gräddfil
2 msk riven parmesanost
1 krm nymalen svartpeppar

Gör så här

Värm ugnen till 175 grader. Häll margarinet i en fettsnål stekgryta och ställ åt sidan.

Ansa, skölj och skär salladslöken i ringar. Tärna den kokta potatisen samt skinkan. Förväll broccolibuketterna.

Blanda 75 g av osten med kesella, mjölk, gräddfil, salladslök, parmesan och svartpeppar. Blanda ordentligt.

Tillsätt potatis, broccoli och skinktärningar till ostblandningen. Blanda noggrant. Skeda upp potatisblandningen i stekgrytan och jämna till ytan. Strö över resten av osten.

Täck grytan ordentligt med folie. Baka i ugnen ca 20 minuter. Ta av folien, grädda den gyllenbrun och tills allt är genomvarmt, ytterligare ca 10 minuter. Servera genast.
Visningar:
995
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Skinkpanna recept
Ingefärskryddad..
över 2 månader
Mustig skinkpan
av Queenie
över 2 månader
Rustik skinkpan
av Queenie
över 2 månader