Potatis- och tonfisksallad

Tillsätt en burk tonfisk till salladen med sina enkla solmogna ingredienser och du får en billig, mättande och fantastiskt god huvudrätt.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g små nypotatisar
185 g tonfisk i vatten, avrunnen
125 g gröna bönor, ansade och halverade
2/3 dl lätt vinägrettdressing
12 salladsblad
1 slanggurka
4 stora rädisor
8 cocktailtomater
4 hårdkokta ägg
2 tsk kapris

Gör så här

Lägg potatisen i en kastrull och fyll på vatten tills potatisen precis är täckt. Koka upp på medelvärme. Lägg bönorna i en ångkokningsinsats eller korg och placera den ovanpå potatisen. Täck över med lock och ånga bönorna i 5 minuter.

Ta bönorna från värmen och kyl ner dem. Fortsätt koka potatisen tills den är mjuk, ca 15 minuter. Lägg potatisen i en skål och häll över dressingen. Låt svalna.

Riv salladen i munsstora bitar och lägg bitarna i en salladsskål. Skiva gurkan och tillsätt den. Ansa och skiva rädisorna och lägg dem i skålen. Halvera och tillsätt tomaterna. Blanda till sist ner potatis, dressing och gröna bönor.

Blanda försiktigt ihop salladen. Skär äggen i fjärdedelar och lägg ägg och tonfisk ovanpå salladen. Strö över kapris och servera genast.
Visningar:
1557
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Tonfisksallad recept
Tonfisksallad m..
av naannii
över 2 månader
Stiffes enkla T
över 2 månader
Tonfisksallad m
över 2 månader
Tonfisksallad
över 2 månader
Pan bagnat´- bu
av tina62
över 2 månader
Tonfisksallad o..
över 2 månader