Potatisbakelse

En liten kändis. Tips: Om du blandar i 1 msk kakao i smeten till bottnarna får det en lätt chokladsmak, eller varför inte smaksätta smörkrämen med rivet apelsin eller citromskal istället för vaniljsocker

Betyg (2 röster)
Antal personer
12 st
Potatisbakelse

Ingredienser

Bottnar:
4 ägg
2 dl strösocker
1 dl vetemjöl
0,5 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Fyllning:
1 dl vatten
1 msk vetemjöl
1 äggula
125 g margarin
3 msk florsocker
2 tsk vaniljsocker eller arraksarom efter smak
2-3 msk fast röd sylt

Garnering.
ca 250 g marsipan
kakao

UGN 250 grader

Gör så här

Vispa ägg och socker pösigt.
Blanda mjöl, potatismjöl och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Häll smeten i en långpanna 30x40 cm klädd med bakplåtspapper.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 5 min. Låt svalna.

Fyllningen.
Blanda vatten coh mjöl i en kastrull. Låt det koka några min under omrörning. Rör ner äggulan och låt krämen kallna.

Rör matfett och siktat florsocker smidigt. Klicka i den kalla krämen under omrörning. Vispa kraftigt, gärna med elvisp. Smaksätt med vaniljsocker eller arrak.

Ta med mått ut 24 runda bottnar i kakan, ca 6 cm i diameter. Lägg de 2 och 2 med lite sylt emellan.

Bred smörkrämen runtom bakelsen. Lägg gärna rikligt med kräm ovanpå bakelsen. Kavla ut marsipanen eller köp färdig kavlad på ICA. Ta med mått ut 12 runda plattor, ca 10 cm i diameter.

Lägg plattorna över bakelserna och tryck till. Gör gärna några "groddhål" i parsipanen och sikta över lite kakao. Förvara svalt
Visningar:
15031
Sparat:
178

LIKNANDE RECEPT

Potatisbakelse recept
Jennys potatisb..
av JennyV
över 2 månader
Potatisbakelse
av mumsan
över 2 månader
Bakelserutor
över 2 månader
Potatisbakelse
av Disen
över 2 månader
Potatisbakelser
över 2 månader
Potatisbakelser
över 2 månader