Potatisgratäng med salami och persika

Smart allt-i-ett gratäng med spännande smakbrytning

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg skalad och skivad potatis
Smör till formen
2 gula skalade skivade lökar
2,5 dl mellangrädde
0,5 dl mjölk
2 tsk torkad oregano
1 tsk salt
Svartpeppar
1 burk konserverade persikor
2 dl riven ost
150 g salami
Svartpeppar

Gör så här

Varva potatis och lök i en stor ugnssäker smord form. Om du använder en mindre form funkar det också, men då får man räkna med att gratängen måste vara inne längre tid för att bli klar, och för att det då inte ska bli bränd kan man eventuellt få sänka temperaturen.

Blanda grädde, mjölk, oregano, salt och peppar i en skål och häll över potatisen och löken.

Grädda i cirka 30-40 minuter.
Skär under tiden persikorna i skivor och strimla salamin.

Varva salami, persika och ost ovanpå gratängen och gratinera den ytterligare 15-25 minuter.
Känn efter så att potatisen i mitten är mjuk.
Visningar:
840
Sparat:
6

LIKNANDE RECEPT

Potatisgratäng recept
Köttfärs-potati..
av Anten
över 2 månader
Potatisgratäng
av fenne
över 2 månader
Gorgonzolastekt
av ros
över 2 månader
Bèarnaisegratin..
av boz1965
över 2 månader
Marinerad fläsk
över 2 månader
Fläskfilégryta
av Annafbg
över 2 månader