Potatisgryta med gurka

Detta är ett annorlunda sätt att servera stekt potatis. Grytan bjuder på en härlig blandning av potatis, kassler, tomat och ättiksgurka.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

750 g potatis
2 gula lökar
Olja , smör eller margarin till stekningen
½ - 1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 burk konserverade tomater
2½ dl grönsaksbuljong
4 ättiksgurkor
450 - 500 g kassler , nästan benfri
1 knippa salladslök

Gör så här

Skala och halvera de gula lökarna, dela dem igen tvärs över i halvor. Skala och skär potatisen i lite tjockare skivor.

Hetta upp lite olja eller matfett i en stor stekgryta och bryn potatisskivorna 5 minuter. Blanda ner löken och krydda med salt och peppar.

Låt tomaterna rinna av i en nätsil. Spara spadet. Tryck sönder tomaterna med en gaffel och lägg ner dem i grytan. Tillsätt tomatspad och grönsaksbuljong och låt alltsammans småkoka under lock på medelvärme ca 15 minuter.

Skär under tiden ättiksgurkan i skivor. Skär bort benen i kasslern. Skär kasslern i korta stavar. Blanda ner gurka och kassler när det återstår 5 minuter av koktiden.

Skölj och skär salladslöken i fina ringar. Strö löken över grytan precis innan servering.
Visningar:
768
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Potatisgryta recept
Potatisgryta me..
av MrsC
över 2 månader
Torsk- och pota
av Ullis1
över 2 månader
Korv- och potat
av Fiapia
över 2 månader
Biff och potati
över 2 månader
Ungersk korv- o
av Marre73
över 2 månader
Strutsfilè med
över 2 månader