Potatisgryta med köttfärs

En mustig allt i ett gryta

Betyg (1 röst)
Antal personer
4-5

Ingredienser

Ca 400 gram köttfärs (går bra med bland, nöt eller lammfärs)
1 tsk salt
1/2 dl ströbröd
1 burk krossade tomater
1 gul lök
2 kryddmått svartpeppar
1 tsk mejram
1 tsk basilika
8 - 10 potatisar
200 g färska champinjoner
1 dl grädde
ca i dl riven ost

Gör så här

Sätt ugnen på 225 grader
Blanda ströbröd och de krossade tomaterna.
Låt det svälla i ca 10 min.
Skala och riv löken.
Blanda färsen med salt, lök, peppar , mejram, basilika och tomatblandningen.
Rör tills allt är väl blandat.
Skala potatisen och skiva den och shampinjonerna tunt.
varva potatis, champinjoner och färsblandning i en ugnssäker form.
Häll över grädde och strö till sist på osten.
Täck över formen med ett lock eller med aluminiumfolie och grädda i nedre delen av ugnen i ca 45 min.
Tag av locket eller folien och grädda i ca 10 min till så att ytan blir gyllen gul.

Servera med sallad och bröd.
Visningar:
2651
Sparat:
52

LIKNANDE RECEPT

Potatisgryta recept
Potatisgryta me..
av MrsC
över 2 månader
Köttfärsgratäng..
av anenik
över 2 månader
Torsk- och pota
av Ullis1
över 2 månader
Korv- och potat
av Fiapia
över 2 månader
Biff och potati
över 2 månader
Ungersk korv- o
av Marre73
över 2 månader