Potatiskroketter med riven morot

Potatiskroketter med riven morot

Betyg (0 röster)
Antal personer
6-8

Ingredienser

1 kg vinterpotatis, ca 12 medelstora skalade pressade till mos
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
1 ägg, eller 2 äggulor
1 morot, medelstor finriven

Till panering:
1-2 ägg
1 dl vetemjöl
1 dl ströbröd

Till fritering:
5-7 dl olja

Gör så här

Blanda i en skål kall, pressad potatis, salt, peppar, ägg eller äggulor och morot. Rör om väl. Om moset är för fast kan ytterligare ägg tillsättas. Vispa ägget till paneringen på ett fat.

Fördela mosblandningen i klickar med matskedsmått i en skål eller på ett fat med vetemjöl. Forma och rulla moset till bollar, först i vetemjölet, sedan i det vispade ägget och sist i ströbrödet.

Häll oljan i woken och hetta upp den till 180°. Pröva temperaturen på oljan med en hushållstermometer eller en bit vitt bröd, som i oljan ska bli guldbrun på mindre än l minut.

Fritera bara några potatiskroketter åt gången, ca l minut, tills de blir guldbruna.
Visningar:
925
Sparat:
16
Salvia- & brief..
av Queenie
över 2 månader
Kött fondue med..
över 2 månader
Parmesanfylld l
över 2 månader
Lax i ugn med t
av Queenie
över 2 månader
Sweet chilibiff..
av Queenie
över 2 månader
Grekiska potati
av bubba80
över 2 månader