Potatissalld med gorgonzola och dill

En jättegod potatissalld

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 -6

Ingredienser

knappt 1 kg små välborstade färskpotatisar
3-4 mska vitvinsvinäger
2 1/2 dl gräddfil eller lätt crème fraiche
drygt 1 dl majonnäs
drygt 1 dl hackad färsk dill
drygt 1 dl putsad och hackad salladslök
drygt 1 dl finstrimmlad stjälkselleri
1 1/2 dl smulad gorgonzola eller annan blåmögelost
Salt
Peppar

Gör så här

Koka potatisen i saltat vatten tills den är nätt och jämnt mjuk, ca 15 minuter. Slå av vattenet och låt potatisen svalna något. Skät den i centimeterstora tärningar, ringla över vinägern och blanda försiktigt. Rör samman dill, salladslök, selleri, gräddfil, majonäs och ost till en dressing. Vänd försiktigt ner potatisen i dressingen och smaka av med salt och peppar. Kyl salladen några timmar före serveringen. Severera den till skinka, rostbiff, korv av valfir sort eller vad du har i picknickkorgen eller kylskåpet. Blir det något över är salladen minst lika god nästa dag.
Visningar:
768
Sparat:
8

LIKNANDE RECEPT

Ugnsbakad laxfi
av Mariej
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Fisk-Favoriten
av Lucaso
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader