Potatissauté med citron

Denna klassiska potatisrätt får en fransk touche genom att man droppar över en frisk och kryddig citrondressing.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

750 g potatis av mjölig sort
4 tsk olivolja
2½ dl strimlad purjolök (endast det gröna)
4 tsk flytande margarin
Rivet skal och saft med fruktkött av en citron
½ dl hackad persilja
1 vitlöksklyfta
1 tsk osötad grov senap
1 - 2 krm nymald svartpeppar

Gör så här

Skala potatisen. Lägg den i en kastrull med kokande vatten som nätt och jämnt täcker potatisen. Koka på medelvärme 12 minuter tills potatisen nästan är genomkokt. Häll av vattnet och låt potatisen svalna. Skär potatisen i ½ cm tjocka skivor.

Hetta upp oljan i en stekpanna på medelvärme. Tillsätt purjolöken, lägg på lock och låt den sauteras i 5 minuter, skaka pannan då och då. Ta upp purjolöken med en hålslev och lägg den på en tallrik som är klädd med hushållspapper.

Lägg 2 tsk margarin och halva mängden potatis i stekpannan. Fräs 5 minuter, vänd potatisen och fräs ytterligare 5 minuter. Lägg potatisen på samma tallrik som purjolöken. Tillsätt resten av margarinet och potatisen till stekpannan och stek på samma sätt.

Skölj citronen noga, torka den, riv skalet och pressa ur saften, låt fruktkött som lossnar följa med. Skala och pressa vitlöken. Blanda citronskal, citronsaft, persilja, vitlök, senap och peppar i en skål. Lägg tillbaka purjolök och potatis i stekpannan. Låt allt bli genomvarmt. Häll citronblandningen över.
Visningar:
1535
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.