Prima piroger

Ja som sagt dom är prima

Betyg (0 röster)
Antal personer
ca 16 st

Ingredienser

10 dl vetemjöl
300 gr margarin
250 gr kesella

1 gullök
1 vilöksklyfta
1 burk tacosås
1 dl vatten
1 tsk oregano
1 tsk salt
2 krm peppar
200 gr färska champinjoner
2 dl riven ost

Gör så här

Fin fördela matfettet i mjölet till en grynig massa. Tillsätt kesella och arbeta raskt ihop allt till en deg.
Lägg den kallt att vila ca 30 min.
Skala och hacka löken. Fräs lök och färs i lite matfett tills färsen är jämt smulig och har fått färg.
Tillsätt pressad vitlök,tacosås,vatten,oregano,salt och peppar.
Låt allt puttra i ca 15-20 min.
Ansa och skiva svampen. Fräs svampen i lite matfett.
Dela degen i fyra stycken lika stora bitar. Kavla ut varje bit ganska tunnt, så att den blir ca 26*26cm. Dela varje degplatta i fyra bitar ca 13*13cm stora.
Fördela färsen på ena halvan av degrutorna. Strö över svamp ovh riven ost. Vik över den fria deghalvan och tryck till kanterna ordentligt.
Lägg pirogerna på bakplåtsklädd plåt, pensla dem med upp vispat ägg. Grädda mitt i ugn ca 10-15 min.
Ugn ska vara på 200gr.
Visningar:
904
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Piroger recept
Piroger med köt..
av jimboz
över 2 månader
Nyttigare pirog
av Caddiie
över 2 månader
Smördegslängd m
över 2 månader
Tacopaj
över 2 månader
Kycklingpiroger..
av erajsko
över 2 månader
Minipiroger med
av Milla81
över 2 månader