Profiteroles

Betyg (1 röst)
Antal personer
10 st

Ingredienser

1,5 dl Vatten
60 g Smör
90 g Vetemjöl
150 g Ägg
Chokladmousse

Gör så här

Koka upp vattnet och smöret. Tillsätt allt mjölet på en gång. Rör kraftigt med en träsked i 3-4 minuter tills smeten släpper ordentligt från kanterna. Tag av kastrullen och låt smeten svalna något. Tillsätt ett ägg i taget och rör kraftigt tills det blandat sig ordentligt Sätt ugnen på 215 grader. Spritsa ut degen i önskad form till eclair, petit choux eller profiteroles. Baka av de första minuterna med stängt spjäll, öppna sedan spjället och baka färdigt i 200°. Gräddningstid ca 20 minuter. Se till att dina petit chouxer är helt torra (de sjunker annars), är de inte det, torka dem med öppen ugnslucka. Skär en liten öppning och fyll med chokladmoussse. Värm dem gärna en aning. Servera med vaniljglass.
Visningar:
7140
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Profiteroles recept
Profiteroles me..
av Fin
över 2 månader
Lingonglassfyll..
av Fin
över 2 månader