Provensalsk kycklinggryta

En härlig gryta med förstklassiga ingredienser. Kocken kan dessutom koppla av eftersom den sköter sig själv i ugnen.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kyckling, ca 1 kg, utan skinn och delad i 8 delar
1 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
2 zucchini
100 g färska champinjoner, halverade
1 burk hela konserverade tomater, grovhackade
1 gul lök, hackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
1 ½ msk färsk eller 1½ tsk torkad basilika
1 lagerblad

Gör så här

Värm ugnen till 225 grader. Gnid in kycklingdelarna med salt och peppar. Lägg kycklingen i en ugnspanna. Ugnsstek kycklingen 10 minuter och ställ plåten att svalna på ett galler. Sänk värmen till 175 grader.

Blanda under tiden zucchini, svamp, tomater, lök, vitlök, basilika och lagerblad i en stor skål.

Skeda grönsaksblandningen över kycklingköttet. Täck över med aluminiumfolie och ugnsbaka 35 minuter. Ta av folien och fortsätt steka tills kycklingen är gyllenbrun och helt genomstekt - inte rosafärgad. Ta upp lagerbladet och servera genast.
Visningar:
549
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Kycklinggryta recept
Min goda kyckli
av lennali
över 2 månader
Krämig kyckling
av hannas
över 2 månader
Krämig lättlaga
över 2 månader
Ingelas smakrik
av mafia
över 2 månader
Smaskiga kyckli
över 2 månader