Punschnäbbar

För punsch älskare, gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
14st
Punschnäbbar

Ingredienser

2 äggvitor
1 ägg
2 äggulor
4 msk strösocker
4 msk potatismjöl
Glasyr:
2 dl siktat florsocker
2 - 2 1/2 msk punsch

Fyllning:
2 - 3 dl vispgrädde
2 msk punsch

Gör så här

Rita 28 rundlar med blyerts på ett bakplåtspapper med ett glas eller kakmått, 6 cm i diameter, som mall. Kakorna flyter inte ut, så mellanrummet behöver bara vara någon centimeter. Vänd papperet upp och ner på plåten, rundlarna syns igenom men pennfärgen fastnar inte i kakorna då.

Vispa vitorna till riktigt fast skum med helt fettfria redskap.

Vispa det hela ägget och de båda avskiljda äggulorna pösiga med sockret, blanda i potatismjölet. Vänd ner äggviteskummet i sockerpöset.

Fördela smeten på rundlarna och jämna till klickarna så de blir lika tjocka överallt. Grädda kakorna mitt i 175 grader varm ugn 5-6 minuter, de ska bara vara ljusgula. Tag ut de upp pösta kakorna, de sjunker ihop igen när de svalnar.

Rör ut florsockret i punschen till glasyr och bred den på de svala kakorna. Låt stelna.

Servering:
Vispa grädden ganska fast med punsch och fördela den klickvis i folieformar. Ställ ner två glaserade kakor lite snett i varje form, och servera bakelserna genast, innan kakorna viker sig.
Visningar:
1100
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.