Punschrutor

Punschen är en fin smaksättare i desserter och bakverk.

Betyg (0 röster)
Antal personer
35 st

Ingredienser

200 g smör eller margarin
6 ägg
4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
½ msk bakpulver

Glasyr:
2 dl florsocker
½ dl punsch

Garnering:
Florsocker

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull eller i mikron. Låt det svalna.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Tillsätt mjölblandningen och matfett till äggvispet. Rör allt till en slät smet.

Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter.

Gör glasyren: Rör samman florsocker och punsch till en slät glasyr.

Stick med en gaffel eller provsticka flera små hål i den nygräddade kakan.

Häll glasyren över kakan. Låt kakan kallna i långpannan.

Skär den avsvalnade kakan i 35 rutor. Pudra över florsockret och servera.

Med smak av choklad: Choklad passar synnerligen bra ihop med punschsmaken. Grovhacka 100 g mörk blockchoklad och blanda ner i smeten så får kakorna fin chokladsmak och blir trevligt prickiga.

Utan alkohol: Vill du baka punschrutorna utan alkohol går det bra att istället använd Arrak hushållsarom. Blanda ½ dl vatten med ½ tsk Arrak hushållsarom så får du ändå en god smaksättning till kakan.
Visningar:
1680
Sparat:
16

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.