Purjofärs

Jättegod rätt som är lätt att förbereda. Omtyckt av alla som jag bjudit.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 msk ströbröd
1 1/2 tsk salt
1 3/4 dl mjölk
3 purjolökar
400 gr köttfärs
1 ägg
1 msk potatismjöl
1 krm peppar
2 dl ris
1/2 lit vatten
2 köttbuljongtärningar
tomatketjup

Gör så här

Blanda ströbröd salt och mjölk och låt svälla några minuter.
Köttfärs,ägg,potatismjöl och peppar blandas ihopmed ströbrödssmeten.Smörj en eldfast form.Skiva purjolöken och lägg i formen. Lägg okokt ris över purjolölken.Lägg färsen över riset . Koka upp vattnet och buljongtärningen så buljongtärningen smälter,smaksätt med ketjup.Häll buljongen över färsen.Ska stå kant mot kant med färslagret.Stick några gånger i färsen så vätskan tränger ned.
Grädda 200gr ca 45 min. Späd med mer vätska under gräddningen om det behövs.
Visningar:
842
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.