Purjofisk

Gott och lättlagat

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g torskfile
3 dl vatten
½ fiskbuljongtärning
1 dl kaffegrädde
2 msk vetemjöl
salt
vitpeppar
1 liten finskuren purjolök

Gör så här

Lägg torskfileerna på ett ungssäkert fat koka upp vatten tillsammans med fiskbuljong slå buljongen över fisken täck fisken med aluminiumfolie och sjud den vit och fast i 200 grader ca 15 min.
Vispa samman fiskspad med grädde och mjöl i en kastrull koka upp under vispning tillsätt purjolöken och krydda såsen.
Slå såsen över fisken servera med ris, grönsaker, apelsinskivor och persilja.
Visningar:
835
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Purjofisk recept
Ostpurjofisk
över 2 månader
Purjofisk i ugn
av Liliane
över 2 månader
Purjofisk
över 2 månader