Pytt av söndagsstek

Pytt i panna blir jättegod när den lagas på resterna av söndagssteken som blanddas med mycket grönsakere. Det blir både hälsosamt och gott.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 morötter, tärnade
5 cm kålrot, tärnad
1 palsternacka, tärnad
1 röd lök, finhackad
2 msk smör eller margarin
½ kg kokt potatis, tärnad
400 g stek, tärnad
Salt
Svartpeppar

Sås:
4 äggulor
4 tsk osötad senap
2 msk hackad persilja
Inlagda rödbetor

Gör så här

Koka upp en kastrull med saltat vatten. Förbered morötterna, kålroten och palsternackan och lägg ner dem i det kokande vattnet i 2 minuter. Ta upp rotfrukterna och låt dem rinna av väl.

Smält matfettet på medelvärme i en stekpanna. Lägg i rotrukterna och löken. Stek i 3 minuter så att de mjuknar lite. Tillsätt potatis och stek. Salta och peppra. Sätt ner värmen och stek i ca 10 minuter tills allt är gonomvarmt.

Separera 4 ägg, spara 4 av äggskalshalvorna. Blanda äggulorna med senap och fyll sedan äggskalshalvorna med blandningen. Strö över persilja.

Lägg upp pytten på tallrikar. Sätt äggskalet på toppen och servera med inlagda rödbetor
Visningar:
1047
Sparat:
5

LIKNANDE RECEPT

Söndagsstek recept
Saftig söndagss..
av lennali
över 2 månader
Fläskkarrégryta
av ca70
över 2 månader
Gammeldags stek
av MrsC
över 2 månader
Coca-Colasås
över 2 månader
Pressgurka
över 2 månader
Rönnbärsgelé
av MrsC
över 2 månader