Queen-Ingelas goda fiskgryta

Det här receptet älskar min dotter, så jag brukar göra det ofta. Lätt och snabbt och väldigt gott.

Betyg (10 röster)
Antal personer
4 st
Queen-Ingelas goda fiskgryta

Ingredienser

400 g torsk- eller sejfiléer
2 purjolökar
1 stor gul lök
1 gul paprika
2 knippen dill
1 citron
2 msk smör eller margarin
3 dl vatten
2 1/2 dl grädde eller matlagningsgrädde
4 fiskbuljongtärningar
4 dl crème fraiche
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Skär ev bort ryggbenet på fiskfiléerna och skär fisken i kuber som är 2 cm stora.

Ansa, skölj och hacka purjolöken fint. Skala och skiva den gula löken. Hacka paprikan fint.

Hetta upp matfettet i en stekpanna. Tillsätt purjolök, paprika och gul lök och fräs några minuter tills löken mjuknar. Häll på vatten och grädde och lägg i buljongtärningarna. Sjud upp och låt sjuda cirka 4 minuter.

Hacka dillen grovt. Dela citronen. Skär ena halvan i tunna skivor och pressa ur saften ur den andra halvan.

Blanda ner crème fraiche och dill. Rör om och smaka av med salt, vitpeppar och färskpressad citronsaft samt citronskivorna.

Tillsätt fisken, sjud upp och låt sjuda 5 minuter.

Servera med kokt potatis.
Visningar:
10070
Sparat:
567

LIKNANDE RECEPT

Fiskgryta recept
Svärmors fiskgr..
över 2 månader
Fiskgryta med l..
av Anqh
över 2 månader
Thaigryta med c
av UllaC
över 2 månader
Härliga fiskgry
av Marre73
över 2 månader
Lysande gul fis..
över 2 månader
Torskfilé gryta
över 2 månader