Quiche Lorraine

En fransk ostpaj som smakar gudomligt. Min paj får alltid ostrester från frysen och en bit köpt rökt skinka. En sallad och kanske ett glas gott vin blir fest!

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

Pajdeg:
3 dl vetemjöl
125 g margarin
4 msk vatten


Fyllning:
2 ägg
2 dl vispgrädde
3 dl (ca 100 g) riven ost
100 g rökt skinka i tärningar

Gör så här

Finfördela mjölet med kylskåpskallt margarin med fingertopparna eller med en gaffel till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen.
Låt den vila på svalt ställe minst 1 timme.
Kavla därefter degen till en rund kaka så att den täcker pajformens botten, sidor och även kan vikas över kanten.
Sk'är bort överbliven deg mot formens ytterkant.

Låt stå i 15 minuter och grädda sedan i 250 grader tills det nästan är färdigt, 12-15 minuter.
Vispa samman ägg och grädde till fyllningen och tillsätt ost och skinka.
Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i 225 grader, 15-20 minuter, tills äggblandningen stelnat.
Visningar:
1214
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Quiche recept
Quiche lorraine..
över 2 månader
QUICHE LORRAINE
över 2 månader
Quiche lorraine
av MrsC
över 2 månader
Amerikansk krab..
av TriBeca
över 2 månader
Quiche på tonfi
av Queenie
över 2 månader
Quiche lorraine
över 2 månader