Quiche Lorraine

Denna berömda ost- och skinkpaj kommer från landskapet Lothringen i nordöstra Frankrike. Det är en utmärkt lunchrätt, som kan göras i förväg och sedan bara värmas.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

3 dl vetemjöl
150 g smör eller margarin
2 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
3 dl vispgrädde
1 tsk Herbes de Provence krydda eller grillkrydda
1 krm svartpeppar
½ tsk örtsalt
200 g strimlad rökt skinka
3-4 dl riven mellanstark ost
Paprikapulver

Gör så här

Lägg mjöl och kallt matfett i en skål. Finfördela fettet i mjölet med fingertopparna eller med en kniv till en grynig massa. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylen ca en timme.

Kavla ut degen och lägg den i en ugnssäker form, ca 25-27 cm i diameter. Se till att degen går upp längs kanterna och pricka bottnen med en gaffel. Grädda pajskalet i 250 grader ca 10 minuter på mittfalsen.

Vispa samman ägg och grädde till fyllningen. Tillsätt kryddor, skinka och ost. Häll fyllningen i pajskalet och strö ev paprikapulver över. Grädda i 225 grader ca 15-20 minuter.
Visningar:
1375
Sparat:
19

LIKNANDE RECEPT

Quiche recept
Quiche lorraine..
över 2 månader
QUICHE LORRAINE
över 2 månader
Quiche lorraine
av MrsC
över 2 månader
Amerikansk krab..
av TriBeca
över 2 månader
Quiche på tonfi
av Queenie
över 2 månader
Quiche lorraine
över 2 månader