Quiche lorraine

Kalasgott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Quiche lorraine

Ingredienser

125 g smör
200 g vetemjöl (ca 3½ dl)
1 msk gruyére eller annan lagrad ost
1 vitlöksklyfta
Salt
Peppar
3 msk kallt vatten

Fyllning:
250 g kokt skinka
100 g rökt skinka
3 gula lökar
Färsk timjan
Persilja
2-3 vitlöksklyftor
2 ägg
200 g riven ost (samma slag som ovan)
2 dl grädde
Salt
Peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.
Knåda ihop ingredienserna till degen, inklusive den pressade vitlöksklyftan, och låt degen vila i kylen. Under tiden gör ni i ordning fyllningen.

Tärna skinkan, både kokt och rökt.
Skala och finhacka löken. Gör den mjuk i en panna och låt svalna av. Hacka örterna. Pressa vitlökarna. Blanda allt i en skål. I en annan skål vispar ni äggen. Tillsätt grädden, den rivna osten, salt och peppar.

Pressa ut degen i en pajform med löstagbar botten. Se till att kanten täcks, nagga med gaffel i botten. Sätt in pajskalet i frysen i tio minuter innan gräddningen, då lyfter inte degen.

Grädda i tio minuter, ta ut formen (öka ugnsvärmen till 225 grader) lägg i skinkblandningen i det förgräddade pajskalet och häll över äggsmeten. Grädda i mitten av ugnen i ca 45-60 minuter eller tills den har fått fin färg! Servera gärna med en sallad.
Visningar:
1759
Sparat:
40

LIKNANDE RECEPT

Quiche recept
Quiche lorraine..
över 2 månader
QUICHE LORRAINE
över 2 månader
Quiche lorraine
av MrsC
över 2 månader
Amerikansk krab..
av TriBeca
över 2 månader
Quiche på tonfi
av Queenie
över 2 månader
Quiche Lorraine
av tina62
över 2 månader