Quiche Lorraine med champinjoner

En 70-talsklassiker - receptet helt ur minnet - liten reservation för att det kan vara på en höft

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Pajdeg:
125 g smör/margarin
3 dl vetemjöl (eller en del grahamsmjöl)
1/2 tsk salt
2 msk vatten

Tomatpuré, ca 1 dl
skivade champinjoner ca 300 gram eller en burk
2-3 vitlöksklyftor, krossade

Äggstanning:
1 burk keso
3 ägg
1 dl mjölk
Salt
Peppar
riven ost ca 2 dl

Gör så här

Gör pajdegen, låt vila en timme.

Blanda tomatpuré, krossad vitlök och skivade champinjoner i en skål.

Blanda äggstanningssmeten i en annan skål.

Förgrädda pajskalet i ugn 225 gr ca 5-10 min. Jag brukar täcka kanterna på pajskalet med al folie.

Sedan breder man ut tomatblandningen på pajbotten, täck med äggblandningen o skjuts in i ugnen, ca 35-45 minuter. När det ser gyllengult o gott ut samt har stannat är det färdigt.

God tomatsallad till är ett måste.
Visningar:
1276
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Quiche recept
Quiche lorraine..
över 2 månader
QUICHE LORRAINE
över 2 månader
Quiche lorraine
av MrsC
över 2 månader
Amerikansk krab..
av TriBeca
över 2 månader
Quiche på tonfi
av Queenie
över 2 månader
Quiche lorraine
över 2 månader