Rääfs gravlaxsås

Denna senapssås är en höjdare till gravlaxen, kallrökt lax och nykokt krabba samt ovärderlig när julens och midsommarens "Emils senapssill" skall läggas in!
Även helt lysande som present.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

2 msk Virgins sötstarka senap ,
1 msk Dijonsenap ,
1 msk vanlig senap (t ex Slotts original eller skånsk senap) , 4 msk strösocker ,
4 msk äppelcidervinäger
2 äggulor
2 dl neutral olja (t . ex rapsolja)
lite salt
peppar

Gör så här

Vispa ihop:
Senap, socker, äppelsider, och ägggulor till sockeret löst sig.
Häll långsamt ned 2 dl matolja under kraftig vispning så att all olja blandas in ordentligt.
Smaka av med salt och vitpeppar (+kanske mer senap om så önskas).
Blanda ned finklippt bladdill efter smak (jag använder ca 0,5 dl) och pytsa upp på lämplig burk.

Ett varningens ord: -Senap eller senapssåser kvaddar oftast de vita viner som dricks till lax och skaldjur. Servera hellre öl eller annat drickbart när starkare senapstillbehör serveras
Visningar:
2554
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Gravlaxsås recept
Dansk gravlaxså..
av MrsC
över 2 månader
Gravad lax spec..
över 2 månader
Fina fiskensås
över 2 månader
Hemmagjord laxr
av Ahana
över 2 månader
Gravlaxsås i pa
över 2 månader
Gravlax med pep
av cajo13
över 2 månader