Räk- och chiligryta med raita

Den här grytan går både lätt och snabbt att tillreda. Använd tigerräkor, som är större och saftigare om ni vill göra den lite festligare.

Betyg (6 röster)
Antal personer
4 st
Räk- och chiligryta med raita

Ingredienser

1 gurka
½ morot
1 rödlök
2 tomater
5 dl matlagningsyoghurt
Salt
Peppar
½ tsk malen spiskummin
½ tsk paprikapulver
2 msk hackad färsk koriander

Räk- och chiligryta:

1 gul lök
1 knippa salladslök
1 vitlöksklyfta
2 ½ cm färsk ingefära, finhackad
1-2 färska pepparfrukter
4 msk rapsolja
1 tsk gurkmeja (kan uteslutas)
1 tsk malen spiskummin
1 ½ tsk röd currypasta
1 burk krossade tomater
1 ½ dl vatten
1 ½ dl grädde
1 knippa färsk koriander
500 g skalade räkor
Salt
Vitpeppar

Gör så här

Raita:
Skär gurkan och moroten i små tärningar. Skala och finhacka rödlöken. Dela tomaterna och ta bort kärnhusen och hacka tomatköttet fint. Blanda allt med yoghurten och smaksätt med salt, peppar, spiskummin och paprikapulver. Strö hackad koriander over och blanda väl. Låt stå i kylen 1 timme före servering.

Räk- och chiligryta:
Skiva löken, finhacka vitlöken, ingefäran och pepparfrukterna.
Hetta upp olja i en stekpanna och stek lök, ingefära och pepparfrukterna på låg värme några minuter.
Tillsätt kryddorna och currypastan och rör någon minut. Blanda i tomater och vatten och låt koka upp. Sänk värmen och låt koka i 10 minuter.
Tillsätt grädden och färsk hackad koriander efter smak och sjud ytterligare 5 minuter. Lägg sedan i räkorna och smaka av med salt & peppar.
Krydda ev. mer om du önskar.

Garnera med färsk hackad koriander.

Serveras med Raita.
Visningar:
12230
Sparat:
264

LIKNANDE RECEPT

Chili
över 2 månader
Joakims fantast
av rekyl
över 2 månader
Rustik chiligry
över 2 månader
Chiligryta
över 2 månader
Alexandras kalo
över 2 månader
Mustig chiligry
över 2 månader