Räk- och laxsoppa

En otroligt god soppa som man nästan kan äta hur mycket som helst utav.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

600 g Laxfilé, skuren i 2 cm tärningar
3 dl Torrt vitt vin
3 dl Fiskbuljong (av tärning eller fond)
3 stSchalottenlökar, finhackade
0,5 msk Pressad citronsaft
2 dl Crčme fraiche
100 g Finstrimlade morötter & purjolök
1 msk Smör
200 g Skalade räkor
1 msk Hackad gräslök
1 msk Hackad persilja

Gör så här

1. Fräs de finstrimlade grönsakerna någon minut i lite smör i en kastrull utan att de tar färg.
2. Ta upp grönsakerna och tillsätt vin, buljong, schalottenlök och citron i kastrullen.
3. Koka upp och sjud tills drygt hälften av vätskan återstår.
4. Rör ner crème fraiche och koka ytterligare ca 1 minut.
5. Smaka av, kanske behövs det lite mer peppar eller pressad citron.
6. Lägg ner laxen, lägg på locket, sänk värmen och sjud fisken försiktigt i ca 3 minuter.
7. Fisken ska gärna ha lite rå kärna kvar.
8. Blanda ner grönsakerna och räkor i soppan.
9. Strö över gräslök och persilja.
10. Servera med ett gott brytbröd.
Visningar:
4295
Sparat:
66

LIKNANDE RECEPT

Laxsoppa recept
Tobbes skånska ..
över 2 månader
Laxsoppa ā la N
av ros
över 2 månader
Laxsoppa
av jammin
över 2 månader
Lax och saffran
över 2 månader
Laxsoppa
av MrsC
över 2 månader