Räkfrittata

Utmärkt som kvällsmat men även som en försenad frukost. Potatis och zucchini ger en fräsch smakkombination.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

250 g färska eller frysta räkor med skal
1-2 stora fasta potatisar
1 zucchini
Salt
1 röd lök
1 kvist timjan
2 msk olivolja
Vitpeppar
6 ägg
50 g riven ost

Gör så här

Skölj, skala och tärna potatisen. Skölj, ansa och tärna zucchinin. Skala räkorna.

Koka upp saltat vatten i en kastrull och förväll potatisen i ca 2 minuter. Lägg zucchinin och låt den koka med i 1 minut. Låt det rinna av.

Skala löken och hacka den fint. Skölj timjankvisten och dra av bladen från kvisten. Hacka potatisen och zucchini fint.

Hetta upp olivoljan i en stor stekpanna. Fräs upp löken tillsammans med timjan. Tillsätt potatis, zucchini och räkor och låt fräsa i 1 minut. Krydda med salt och peppar.

Rör ihop äggen och den rivna osten med en gaffel. Häll blandningen över grönsakerna och räkorna i stekpannan. Sätt ner värmen och låt omeletten stekna i ca 5 minuter.

Lägg en tallrik ovanpå stekpannan. Vänd upp och ner på stekpannan så att omeletten hamnar på tallriken. Häll tillbaka omeletten i pannan så att den steks på andra sidan i 3 minuter.
Visningar:
1004
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.