Räkmousse

Festlig förrätt som kan förberedas dagen innan
toppas med räkor vid serveringen

Betyg (0 röster)
Antal personer
6 st

Ingredienser

2 gelantinblad
2 dl kesella
2 dl vispgrädde
1 dl creme fraiche
2 msk finhackad dill
2 msk finhackad gräslök
1 msk pressad citron
3 dl skalade räkor, grovt hackade
salt
peppar
3 nyskalade räkor
citronklyfta

Gör så här

lägg gelantinbladen i kallt vatten 10 min. ta upp och krama ur.Lägg i 2 msk kallt vatten i en kastrull och smält på svag värme.Blanda kesella,grädde och creme fraiche.Häll ner det smälta lite avsvalnade gelantinet under kraftig omrörning.Vänd ner gräslöken,dill,citronsaft och hackade räkor.Smaka av med salt och peppar.Fördela moussen i sex portionsglas och ställ i kylen minst 5 timmar. Servera moussen toppad med nyskalade räkor och citronklyfta.
Visningar:
3144
Sparat:
32

LIKNANDE RECEPT

Räkmousse recept
Räkmoussetårta
av imse
över 2 månader
Räkmousse
av Helvina
över 2 månader
Räkmousse
över 2 månader
Räkmousse
av Razzel
över 2 månader
Räkmousse med k
över 2 månader