Räkmousse

En god förrätt

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

2 gelatinblad
2 dl kesella gourmet
1 1/2 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 dl skalade räkor
2 msk finhackad gräslök
1 msk finhackad dill
1 tsk pressad citron
salt
svartpeppar

Garnering:
4 msk löjrom
4 dillvippor

Gör så här

Blötlägg gelatinbladen i vatten i 10 minuter.
Krama ur vattnet och smält dom på svag värme i en gryta med 2 msk kall vatten.
Blanda kesella, grädde och creme fraiche.
Häll i det smälta avsvalnade gelatinet under kraftig omrörning.
Hacka räkorna grovt. Vänd ner dom,gräslöken,dillen och citronsaften.
Smaka av med salt och peppar.
Fördela moussen i 4 glas och ställ i kylen minst 5 timmar för att stelna.
Toppa med löjrom och en dillvippa.
Visningar:
2157
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Räkmousse recept
Räkmoussetårta
av imse
över 2 månader
Räkmousse
av sonja55
över 2 månader
Räkmousse
av Helvina
över 2 månader
Räkmousse
över 2 månader
Räkmousse med k
över 2 månader