Räkomelett som i Hua Hin

Koriander och thailändsk fish sauce ger den här omeletten en mycket god och särpräglad smak. Receptet kommer från Hua Hin vid Siambukten i Thailand, en ort berömd för sina fisk- och skaldjursrätter. Fish sauce brukar finnas att köpa i stora flaskor i orientaliska affärer.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 vitlöksklyfta
4 msk finhackad gul lök
6 msk färska blad av koriander eller persilja
2 msk olja
500 g räkor med skal
6 tsk fish sauce
1 tsk socker
Svartpeppar
6 ägg

Gör så här

Skala vitlöksklyftan. Krossa den i mortel tillsammans med lök och några koriander- eller persiljablad.

Värm hälften av oljan i en stekpanna. Lägg i den stötta lökmassan och fräs den i 1 minut så att den får svagt brun färg.

Skala räkorna, hacka dem grovt och blanda dem med löken. Smaksätt med 1 tsk fish sauce, socker och nymald svartpeppar. Låt det bli varmt och häll sedan över blandningen i en skål.

Vispa upp äggen med resten av fish saucen. Värm resten av oljan i stekpannan och låt den bli ganska het. Häll i omelettsmeten och grädde den en stund.

Häll räkfyllningen i mitten när omeletten börjar bli fast och krämig. Vik in kanterna på omeletten så att den blir fyrkantig. Vänd den och stek en liten stund till så att den blir fast och får lite färg.

Lägg upp omeletten och garnera med några koriander- eller persiljeblad.

Fish sauce finns också i Santa Marias sortiment, så det ska inte vara så svårt att få tag på, men alla affärer har det inte. Första gången jag gjorde den här omeletten använde jag mig av cirka 3-4 tsk sweet chilisås, det blev inte samma sak men ändå gott.
Visningar:
1710
Sparat:
14

LIKNANDE RECEPT

Räkomelett recept
Mammas himmelsk..
över 2 månader
Räkomelett
av evaldo
över 2 månader
Räkomelett
av SACAnd
över 2 månader
Ancis räkomelet
över 2 månader
Avokado- och rä
av Amber
över 2 månader
Räkomelett med
över 2 månader