Räkor i adobosås

Kanongott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 påse Räkor, stora
1 hel vitlök, 8 bitar.
0,5 dl Olivolja att steka i.
1 tsk svartpeppar.
3 - 4 lagerblad.
1 liten burk ananas, hela skivor.
1 kopp mild soya. (Japansk eller asiatisk).
1 kopp vitvinsvinäger (eller kokonötsvinäger).
2 - 4 dl Sprite efter smak, ger en sötare smak

Gör så här

Hetta upp oljan och tillsätt all vitlök som klyftor, och stek dem tills vitlöken har tagit färg.
Skär ananasen i små bitar och tillsätt den i grytan.
Tillsätt svartpeppar, soyasås, lagerblad och vinäger och låt det koka i 25-35 minuter till den har blivit en simmig sås.

Provsmaka och tillsätt antingen mer vinäger eller 7-up beroende på smak och den sötma man vill ha.

Tillsätt räkorna skalade och endast skärten oskalad och låt dem steka en kort stund med såsen. Låt dem efter marineras en stund efter i såsen.
Visningar:
1389
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Räkor recept
Fiskgratäng med..
av ros
över 2 månader
Fantastisk räkp
över 2 månader
Lax a´la Ankar
över 2 månader
Fisksoppa
av hobbe69
över 2 månader
Lax och räkgryt
av Luna
över 2 månader
Smörgåstårta – ..
av lennali
över 2 månader