Räkpaj

Jag brukar inte gilla spenat men i den här pajen så var det väldigt gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6

Ingredienser

Pajskal:
125 g smör
ca 3 dl mjöl
ca 2 msk kallt vatten

Äggstanning:
3 ägg
2 dl creme fraiche
salt
vitpeppar

Fyllning:
ca 150 g färsk klyftad champinjoner
smör till stekning
1 gul paprika i tärningar
1 - 2 vitlöksklyftor
salt
peppar
ca 500 g oskalade räkor
spenat

Granering:
räkor
dill

Gör så här

1. Blanda samman pajdegen i matberedare eller för hand. Kavla ut degen annpassad till en pajform och lägg i den. Nagga kanterna och låt vila i kylen i minst 30 min.

2. Stek champinjonerna ett parminuter. Tillsätt paprika , spenat och hackad vitlök. Krydda med salt och peppar. Förgrädda botten i 200 grader i ca 10 min.

3. Fördela fyllning och skalade räkor i pajskalet. Vispa samman äggstanningen och häll över. Grädda i 200 grader i 30-35 min eller tills pajen har fått fin färg och äggstanningen har stelnat. Garnera ev med några räkor och en dillkvist.
Visningar:
3161
Sparat:
9

LIKNANDE RECEPT

Räkpaj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Kall lax- och r
över 2 månader
Kall räkpaj..
över 2 månader
Birgits räkpaj
över 2 månader
Läcker Räkpaj
av LT
över 2 månader
Räkpaj
över 2 månader