Räkpaj

Portionspajer som man kan ha till förätt, vickning eller buffé.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6
Räkpaj

Ingredienser

Pajdeg:
2 1/2 dl vetemjöl
100 g smör
2 msk vatten

Räkstuvning:
1 kg räkor med skal, ca 400 g skalade
1 paket färska champinjoner, ca 100 g
2 dl finstrimlade blekselleristjälkar
smör
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1/2 kryddmått cayennepeppar
2 msk tomatpuré
3 dl vispgrädde

Gör så här

Hacka samman mjöl och smör till en grynig massa. Tillsätt vattnet. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den liggai kylen ca 30 minuter.

Sätt ugnen på 225 grader.

Kavla ut degen. Kläd 4-6 portionsformar eller en pajform, ca 20 cm i diameter.

Grädda i ugnen, ca 15 minuter.

Skala räkorna. Skölj och skiva champinjonerna. Fräs svamp och selleri i smör i en kastrull, ca 10 minuter på svag värme. Strö över mjöl, salt och peppar. Rör om. Tillsätt tomatpuré och grädde. Låt koka ca 5 minuter.

Tillsätt räkorna. Värm utan att koka. Häll den varma stuvningen i pajskalet.

Servera med en sallad.
Visningar:
3965
Sparat:
52

LIKNANDE RECEPT

Räkpaj recept
Fantastisk räkp..
över 2 månader
Kall lax- och r
över 2 månader
Kall räkpaj..
över 2 månader
Birgits räkpaj
över 2 månader
Läcker Räkpaj
av LT
över 2 månader
Räkpaj
över 2 månader