Räkpanna

Mycket gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 - 5

Ingredienser

1 kg oskalade räkor eller ca 400 g skalade
1 liten lök
2 vitlöksklyftor
½ stånd blekselleri, 250 g
2 msk smör
½ tsk curry
½ tsk mexikansk kryddblandning
1 knivsudd cayennepeppar eller lite finstrimlad färsk chili
3 tomater
3 dl vispgrädde
2 msk pressad citron
1 tsk salt
½ msk finhackad persilja
TILLBEHÖR
pressad potatis eller ris
kokt broccoli

Gör så här

1. Skala räkorna. Hacka lök och vitlök. Skölj och skiva sellerin fint.

2. Fräs lök och vitlök i smör utan att den tar färg. Tillsätt selleri, curry, mexikanskkryddblandning och cayennpeppar.

3. Skär tomaterna i vardera sex klyftor.

4. Tillsätt tomaterna, grädden, citronsaften, saltet och koka upp. Smaka av sältan, men tänk på att räkorna som sedan ska i, tillför mersälta.

5. Lägg de skalade räkorna i pannan iför serveringen, lägg på lock och hetta upp helt kort utan att koka. Strö över persilja och servbera med pressad nykokt potatis eller ris och broccoli.
Visningar:
950
Sparat:
4

LIKNANDE RECEPT

Räkpanna recept
Kall räkpanna
över 2 månader
Räkor Indienne
av styvan
över 2 månader
Räkpanna
av Lisa35
över 2 månader
Fisk och räkpan
över 2 månader
Gnocchi-och räk
över 2 månader
Krämig räkpanna
över 2 månader