Räkpanna

Lite jobb, men har man färska räkor prov detta.

Betyg (0 röster)
Antal personer
4-6 port

Ingredienser

50 g smör eller margarin
1 dl vetemjöl
4 dl mjölk
1 dl vispgrädde
3 ägg
½ tsk bakpulver
1 krm salt

Fyllning:
Ca 500 g färska eller djupfrysta räkor med skal
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
2 dl fiskbuljong ( tärning)
2 dl vispgrädde
1 tsk tomatpuré
salt
peppar
finhackad dill

Gör så här

Smält matfettet i en kastrull och rör ner mjölet. Tillsätt mjölk och grädde, låt det koka upp under omrörning och koka några minuter till en slät smet.
Låt den svalna något innan gulor, bakpulver och salt rörs ner.
Vispa vitorna till hårt skum och vänd ner dem försiktigt. Bred ut smeten i väl smord ugnssäker form eller panna ca 20 x 35 cm, och grädda i 225 grader 15-20 minuter eller tills kakan har fått fin färg och stannat.

Fyllning:
Skala räkorna. Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med fiskbuljong och grädde och låt det koka några minuter under omrörning till en slät tjock sås. Smaka av med tomatpuré, salt och peppar. Rör ner räkorna, men låt dem inte koka i stuvningen. Då blir de sega. Spar några till garnering. Häll fyllningen över den varma kakan, strö över räkor och dill och servera genast.
Visningar:
756
Sparat:
1

LIKNANDE RECEPT

Räkpanna recept
Kall räkpanna
över 2 månader
Räkor Indienne
av styvan
över 2 månader
Räkpanna
av Lisa35
över 2 månader
Fisk och räkpan
över 2 månader
Gnocchi-och räk
över 2 månader
Krämig räkpanna
över 2 månader