Räkpanna med dillsabayonne på toast

Räkor är gott

Betyg (0 röster)
Antal personer
2 st

Ingredienser

400 g oskalade räkor
75 g Skivade champinjoner
1 finhackad vitlök
½ röd spansk peppar skivad utan kärnor
olivolja
salt
peppar
persilja finhackad
1½ tomat
2 skivor formfranska
smör

DILLSABAYONNE:
2 äggulor
0,25 dl vispgrädde
½ dl vitt vin
½ dl dill hackad

Gör så här

1. Skala räkorna. Kärna ur och tärna tomaterna.
2. Fräs champinjoner, finhackad vitlök och spansk peppar i olivoljan i ca två minuter. Blanda i räkor, tomat och persilja. Salta och peppra. Låt bli varmt och ställ åt sidan.
3. Lägg äggulor, grädde och vin ien bunke. Fyll en kastrull med vatten och placera bunken över så att du får ett vattenbad. Vispa oavbrutet på medlstark värme tills såsen har en krämig konsistens. Blanda i dill och smaka av med salt och peppar. Smörstek brödskivorna.
4. Servera den varma räkpannan tillsammans med dillsabayonne och de stekta brödskivorna.
Visningar:
698
Sparat:
3

LIKNANDE RECEPT

Räkpanna recept
Kall räkpanna
över 2 månader
Toast skagen ex..
över 2 månader
Räkor Indienne
av styvan
över 2 månader
Räkpanna
av Lisa35
över 2 månader
Fisk och räkpan
över 2 månader
Gnocchi-och räk
över 2 månader