Räktartar på frasig botten

Lyxig och god "smörgås" till en förrätt eller som ett drinktilltugg (om du gör dem i mindre storlek).

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500 g räkor med skal
½ burk kräftstjärtar
½ burk kesella
2 msk finhackad dill
3 msk finhackad purjolök
1-2 tsk fransk senap, smaka dig fram
4 skivor formfranska

Garnering:
Dill
Citron, skivad, små bitar

Gör så här

Ugn 225 grader.
Skala räkorna. Låt kräftstjärtarna rinna av om de ligger i lag.
Finhacka räkor och kräftstjärtar. SPARA några räkor till garnering.
Blanda kesella, dill, purjolök och senap i en skål. Vänd ner räkor och kräftstjärtar. Forma röran till fyra "puckar", receptet säger så, men det går lika bra att klicka på.
Tryck ut eller skär 4 stora rundlar ur brödskivorna med hjälp av ett dricksglas. Rosta dem i ugnen.
Lägg en skaldjurstartar på varje brödrundel och garnera med skaldjur, dill och citron.
Visningar:
3976
Sparat:
34

LIKNANDE RECEPT

Lax- och räktår
av matnytt
över 2 månader
Lyxig lax-räktå
av grill
över 2 månader
Snabba smörgåst
av lennali
över 2 månader
Räk-cheesecake..
över 2 månader
Räktårta
av Queenie
över 2 månader
Skaldjurs - och
över 2 månader