Räktimbaler

Kryddiga och smakliga är dessa timbaler. Man kan även byta ut räkorna mot krabba eller musslor om man så vill.

Rätten ska inte frysas

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st
Räktimbaler

Ingredienser

1 pkt ishavsräkor med skal 500 g
1 dl räkost
0,5 msk chilisås
rivet skal från 1/4 citron
0,5 tsk basilika
0,5 knippa gräslök
0,5 msk olja
1 msk potatismjöl
1 dl naturell yoghurt
1 ägg
1 krm svartpeppar
2 äggvitor

sallad:
Färsk gurka
1 citron

Gör så här

Skala räkorna.

Blanda räkost, chilisås, rivetskal av citron, basilika, hackad gräslök, olja, potatismjöl, youghurt, ägg , salt och peppar. Rör ner räkorna i blandningen.

Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd försiktigt ner det i blandningen. En och annan vit topp kan då synas. Skummet ska ge volym och luftigheten åt rätten.

Fyll smeten i 4 lättsmorda portionsformar.

Ställ dem i en låg, vid kastrull med vatten. Täck med folie och koka i 20-25 min. Eller täck med plastfilm/smörpapper och tillaga i mikrovågsugn på full effekt i 6-8 ,om (Max 800W)

Stjälp upp timbalerna på tallrik. Servera med rostat bröd och en gurksallad med citron.
Visningar:
3479
Sparat:
22

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.

LIKNANDE SÖKNINGAR