Rådjursfilé med potatiskaka och trumpetsvamp

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

1 kg rådjurssadel
1 gul lök
1 morot
1 vitlöksklyfta
1 dl grädde
4 potatisar
100 g trumpetsvamp
2 dl rödvin
1 buljongtärning
3 palsternackor
1/2 zucchini
25 g smör
salt
peppar
timjan
lagerblad

Gör så här

Bena ur sadeln helt och putsa filéerna fria från senor och fett. Bryn benen i stekgryta med hackad lök och halva moroten tärnad. Späd med vinet, lägg i buljongtärningen, timjan och lagerblad. Koka 1 timme, sila upp och koka samman tills endast några matskedar per person återstår. Ansa och skölj potatis, morot och zucchini. Strimla dem fint i en bunke, krydda lätt med salt och peppar och stek som en stor kaka i teflonpanna på svag värme. Koka svampen 5 minuter i lättsaltat vatten. Tag upp svampen och sväng i en kastrull i lite fräst smör. Ansa och koka palsternackorna i lättsaltat vatten. Tag upp dem när de mjuknat och kör i mixer med grädden och lite kokspad. Krydda och bryn filéerna, 1 minut per sida, och efterstek 5 minuter på låg värme. Passa tiden noga. Köttet blir torrt och ointressant om det steks för länge. Låt vila 5 minuter före servering. Skär upp köttet i tunna skivor och servera med purén, 1/4 potatiskaka per person, svampen samt såsen fördelad över köttet.
Visningar:
6868
Sparat:
17

LIKNANDE RECEPT

Rådjursfilé recept
Rådjursfilé, ro..
över 2 månader
Italiensk potat..
över 2 månader
Filé Black & Wh..
av erajsko
över 2 månader
Rådjursfilé med
av Queenie
över 2 månader
Rådjursfilé i s
över 2 månader
Rådjursfilé med
av Queenie
över 2 månader