Rådjurskotletter

Den här rätten är min mans älsklingsrätt och är en perfekt bjudrätt för den som har tillgång till vilt.

Betyg (1 röst)
Antal personer
6-8

Ingredienser

Rådjurssadel och rygg,(sågad eller huggen i 2 cm tjocka kotletter)
1-2 msk smör till stekning
salt
peppar
andra kryddor som man gillar
vatten
3 msk kalvfond
Murkelsås:
ca 1 hg murklor, finhackade
2 msk riven gul lök
1 msk smör till bryning
ca 2 dl buljong
2-3 dl grädde
(ev. 1-2 msk idealmjöl)
lite soya

Gör så här

Hugg eller såga rådjurssadel och rygg till kotletter, ca 2 cm tjocka. Beräkna ca 2 kotletter per person om det är från ett vuxet djur. Bryn kotletterna i smör i en stor stekgryta tillsammans med en grovhackad lök. Salta och peppra och krydda efter tycke. Efter bryningen,slå på vatten så att det knappt täcker kotletterna och blanda i lite kalvfond. Låt småputtra under lock i ca 20-30 minuter. Servera med pressad potatis, kokta grönsaker, svampsås (gärna murklor) och gelé. Murkelsås: Bryn svamp och lök i smör, salta och peppra och strö på lite idealmjöl om du vill ha en tjockare sås. Slå på buljong och grädde och lite soya. Låt puttra ca 10 min på låg värme under omrörning.
Visningar:
5004
Sparat:
39
Gratinerade råd..
över 2 månader
Grillade/stekta
av gunnar5
över 2 månader