Rågbitar med solroskärnor

Gott med bröd till soppan.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20st

Ingredienser

50 g smör
5 dl mjölk
50 g jäst
1½ tsk salt
2 msk brödsirap
1 msk brödkryddor,malda
1 dl solroskärnor
7 dl grovt rågmjöl
5 dl vetemjöl special

Gör så här

Smält smöret i en kastrulloch tillsätt mjölken. Värm till 37 gr.
Smula jästen i en bunke och rör ut den med lite av degspadet. Tillsätt resten av spadet, salt, brödsirap, brödkryddor, solroskärnor, grovtrågmjöl och nästan allt vetemjöl special. Arbeta degen kraftigt tills den blir smidig. Täck över med bakduk och låt jäsa 30 min.
Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Kavla ut den nästan lika stor som långpannan. Lägg ett bakplåtspapper i långpannan och lägg över degen i den.
Tryck ut degen så den täcker pannan. Nagga degen och skåra den i 20 bitar med en degskrapa. Låt jäsa övertäckt 30 min. Grädda i mitten av ugnen, ca 20 min. Låt brödet kallna på bakgaller. Bryt isär brödet i bitar när det kallnat.








ugn 225 gr
Visningar:
966
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Rågbitar recept
Saftiga rågbita..
av pingu
över 2 månader
Ingers rågbitar
över 2 månader
Räkor och ansjo
över 2 månader
Rågbitar
över 2 månader