Rågbröd

Det är fick lite "annorlunda" smak tycker jag,säkert eftersom det bakas på bakpulver och bikarbonat. Men det bra om man rostade det.

Betyg (0 röster)
Antal personer
(2 bröd)
Rågbröd

Ingredienser

Dag 1:
1 l filmjölk
3 dl rågkross

Dag 2:
8 dl rågsikt
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
5 tsk bikarbonat
2,5 dl mörk sirap
4 tsk salt
1 msk brödkryddor (om man vill)

Gör så här

Dag 1:
Rör ihop filmjölken och rågkrosset, och låt det stå i kylen till nästa dag.
Dag 2:
Blanda mjölet med bakpulvret och bikarbonat, och blanda alla ingredienser med filet och rågkrossen. Degen ska vara ganska lös. fördela degen i två smorda brödformar. Baka i 150 grader i 1- 1 1/2 timma.
Visningar:
3204
Sparat:
20

LIKNANDE RECEPT

Rågbröd recept
Trekantiga rågb..
över 2 månader
Kall lax- och r
över 2 månader
Nikkaluokta sop
över 2 månader
Buavärstingen (
av LillaJa
över 2 månader
Laxtårta med lö
av babbs
över 2 månader
Nikkaluoktasopp
av MrsC
över 2 månader