Rågflingebullar

Mycket fibrer och lågt GI.

Betyg (0 röster)
Antal personer
20 st

Ingredienser

50 g jäst
½ dl olja
5 dl vatten
1 msk honung eller brödsirap
2 tsk salt
1 dl vetekross, rågkross eller något annat fiberrikt
3 dl rågflingor eller havregryn
1,1-1,2 liter lantbrödsmjöl av valfri sort

Gör så här

Smula jästen i en degbunke. Se till att matoljan blir rumsvarm eller blanda den med vattnet och värm till 37 grader.

Lös upp jästen i lite av spadet, tillsätt resten av vätskan.

Tillsätt sedan honung, salt, vetekross och rågflingor.

Arbeta in mjölet med maskin till degen blir lagom fast och släpper bunkens kanter. Jäs övertäckt i 30 minuter.

Ta upp degen på en arbetsbänk med lite mjöl på. Knåda degen ordentligt.

Dela den i 2 längder. Dela varje längd i 10 bitar och forma varje bit till en oval bulle.

Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta ca 30 min.

Grädda mitt i ugnen i 225 grader i 12-15 minuter.

Låt kallna under bakduk. Bullarna går bra att frysa.
Visningar:
1421
Sparat:
26

LIKNANDE RECEPT

Rågflingebullar
av holmba
över 2 månader

LIKNANDE SÖKNINGAR