Råraka

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

10 skalade potatisar
2 rödlökar
1 knippe gräslök
gräddfil
120 g sikrom
smör till stekning
blandad sallad, ekblad, lollorosso, ruccola m.m.
salt
peppar

Gör så här

Skala och finhacka rödlöken. Skiva gräslöken tunt. Plocka och skölj salladen. Riv potatisen på grövsta sidan av rivjärnet och krama ur vätskan. Stek på hög värme i smör ca 2-3 minuter på varje sida. Platta ut med en stekspade. Salta och peppra. Låt rårakan rinna av på papper och lägg upp på tallrik. Vispa samman olivolja och vinäger. Vänd runt salladen i bunke med vinägrette, salta och peppra. Lägg salladen på rårakan i mitten av tallriken. Lägg sedan högar av rödlök, gräslök, sikrom och gräddfil runt omkring salladen.
Visningar:
2681
Sparat:
7

LIKNANDE RECEPT

Råraka recept
Råraka med rökt..
över 2 månader
Allt i ett råra..
över 2 månader
Rårakor
av ros
över 2 månader
Lufsa
av Lillill
över 2 månader
Annorlunda råra
av zonale
över 2 månader
Rårakor med löj
av MrsC
över 2 månader