Råstuvad vitkål

Betyg (0 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

500-600 g vitkål
2 msk smör eller margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
1 tsk salt
vitpeppar

Gör så här

Skär vitkålen i bitar, cirka 2 cm stora. Smält smöret i en vid gryta och lägg i kålen. Rör om så att all kål blir glansig. Strö över mjöl och rör om väl igen. Häll på mjölk och låt allt koka upp under omrörning.Krydda med salt och vitpeppar. Låt kålen koka på svag värme tills den är mjuk. Sommartid tar det cirka 5 minuter och på vintern cirka 15 minuter.
Visningar:
1504
Sparat:
21

LIKNANDE RECEPT

Extra god pizza..
av grill
över 2 månader
Gulaschsoppa me
över 2 månader
Vitkålssallad
av Jessika
över 2 månader
Pizzasallad äkt
av cgwest
över 2 månader
Leilas Pad Thai..
av mumsan
över 2 månader
Varm smörgåstår
av epi
över 2 månader