Röd pesto

Egen pesto kan man lätt göra själv.
Förvara den svalt.
Står den kallt stelnar oljan och peston blir hård,men den mjuknar efter en stund i rumstemperatur.

Betyg (0 röster)

Ingredienser

15 soltorkade tomater i olja,ca 75g
1 kruka basilika
½ hackad färsk chili
1 pressad vitlöksklyfta
1 ½ dl riven fetaost eller 1 dl riven parmesanost
1 dl olivolja

Gör så här

Hacka tomaterna i en matberedare eller mixer.
Tillsätt bladen från basilikan, chili, vitlök och osten.
Kör till en jämn tjock massa.
Tillsätt olivoljan lite i taget och mixa till en tjock röra.
Peston kan göras i god tid före servering.
Visningar:
829
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Absolut bästa f
av Marre73
över 2 månader
Helt underbar k
av Queenie
över 2 månader
Himmelska gryta
över 2 månader
Köttfärsgratäng
av anenik
över 2 månader
Dumlekladdkaka
över 2 månader
Gryta med fläsk
av UllaC
över 2 månader