Rödavinbärs- och melonsorbettårta

Det här är gott och läskande...

Betyg (1 röst)
Antal personer
12 st
Rödavinbärs- och melonsorbettårta

Ingredienser

Rödavinbärssorbet:
4 barnmatsburkar , ca 800 g , vinbärspuré
3 dl färskpressad apelsinjuice
4 - 6 msk florsocker

Melonsorbet:
1 dl strösocker
1 dl vatten
1 melon , ca 1 kg

Gör så här

Nyp fast plastfilm i botten på en rund kakform med löstagbara kanter.
Vispa samman rödavinbärsdesserten med juice och florsocker.
Häll upp i en bunke och ställ in i frysen.
Frys ett par timmar till en issörja (eller använd glassmaskin).
Bred ut sorbeten i formen och jämna till ytan.
Blanda socker och vatten i en kastrull.
Koka upp och sjud tills sockret är löst.
Låt lagen kallna.
Dela, kärna ur och skala melonen.
Skär den i bitar och mixa den till en puré.
Rör ner den i sockerlagen.
Häll melonblandningen i en bunke och ställ den i frysen.
Frys den tills den är som issörja (eller använd glassmaskin).
Det tar 2-3 timmar.
Rör i den då och då.
Bred ut melonsorbeten ovanpå rödavinbärssorbeten.
Frys den ett par timmar till.
Ta ut den och garnera med röda vinbär.
Visningar:
1617
Sparat:
18

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.