Rödbetor med hallonvinägrett och fetaost

Passa på nu när rödbetorna är som finast. Det här är både enkelt och supergott

Betyg (1 röst)
Antal personer
6 st

Ingredienser

1 stor knippa färska rödbetor
1/2 dl pinjenötter
75 g ärtskott eller rucolasallad
1 paket fetaost, 200 g

Dressing:
1 msk hallon- eller balsamvinäger
2 msk olivolja
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Gör så här

Skär av rödbetsblasten men lämna kvar några centimeter och rottråden. Koka dem 15–20 min, prova med sticka för att se om de är mjuka. Häll av vattnet och spola rödbetorna under kallt vatten och gnid av skalet. Klyfta dem.

Blanda dressingen och häll den över rödbetorna.

Rosta pinjenötterna i medelvarm stekpanna, passa noga så att de inte bränns.

Fördela ärtskott eller rucola och rödbetor på assietter eller i skålar.

Smula över fetaost och strö över pinjenötterna
Visningar:
1654
Sparat:
33

LIKNANDE RECEPT

Hittade inga liknande recept.