Rödbetscarpaccio

Öl är gott att drick till. Personligen fördrar jag den ljusa sortens öl.

Betyg (2 röster)
Antal personer
4 st

Ingredienser

4 stora rödbetor
0,8 dl socker
2,5 msk salt
1 dl olivolja
50-80 g parmesan
ca 10-15 blad ruccolasallad
3 krm gourmetsalt
1-3 krm nymald svartpeppar
en bit getost ca 50 g
ca 1 dl creme fraiche

Gör så här

Koka rödbetorna i salt och socker ca 20 min. Skala dem varma. Skiva rödbetorna tunt, helst med maskin. Lägg skivorna på smörpapper eller plastfilm omlott. Vänd dem sedan över på tallrik. Häll i tunn stråle olivolja över rödbetorna, hyvla parmesan och strö rucolasallad över. Ta lite gourmetsalt och nymalen svartpeppar och strö över. Lägg en liten klick av getost blandat med lite creme fraiche, det förhöjer hela rätten. Rödbetor och getost är underbart gott tillsammans!
Visningar:
1491
Sparat:
18
Rödbetscarpacci..
av Estiedo
över 2 månader
Rödbetscarpacci
av AnFi
över 2 månader
Rödbetscarpacci
av UllaC
över 2 månader
Färgsprakande r..
av Fin
över 2 månader
Rödbetscarpacci
över 2 månader
Rödbetscarpacci
över 2 månader