Rödbetsgryta med tofu

Betyg (2 röster)
Antal personer
5 st

Ingredienser

2-3 st gula lökar
1 morot
6 rödbetor
1 klyfta vitkål, ca 250 g
1/2 pkt tofu
1 msk olivolja
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 tsk curry
2 1/2 dl vatten
2-3 tsk plantaforce
1 lagerblad
2-3 krm mald kryddpeppar
ytterst lite mald kryddnejlika
2-3 tsk vinäger
örtsalt
1 tsk maizenamjöl
hackad persilja

Gör så här

Skala och skiva lök och morot. Skala rödbetorna och skär alla utom en i bitar. Strimla kålen och skär tofun i bitar. Fräs löken mjuk i oljan. Låt vitlök och curry få fräsa med i slutet av stektiden. Tillsätt vatten, buljongkoncentrat, lagerblad, kryddpeppar, kryddnejlika, rödbetsbitar, lök, morot och kål. Låt koka tills grönsakerna är mjuka, 30-45 minuter. Smaka av med vinäger och salt. Riv den sista rödbetan fint. Rör ner rödbetsstrimlorna, tofubitarna och maizenamjölet, som först rörts ut i lite vatten. Låt grytan få ett uppkok. Strö över persilja. Serveras med kokt potatis, kokt ris eller säd samt gärna en klick gräddfil som smaksatts med pepparrot.
Visningar:
2193
Sparat:
15

LIKNANDE RECEPT

Rödbetsgryta me
över 2 månader
Het rödbetsgryt
över 2 månader
Rödbetsgryta
av Wolde
över 2 månader